Szibériai tigrisek a Nyíregyházi Állatpark sztárcsemetéi

0
Szibériai tigrisek a Nyíregyházi Állatpark sztárcsemetéi

A tavaly született állatok közül a szibériai tigrisek a legnépszerűbbek a látogatók szavazatai alapján a Nyíregyházi Állatparkban.

Szibériai Tigrisek - NyíregyházaA sóstógyógyfürdői állatkertben 2013-ban 250 utód jött a világra, a park pedig szavazást indított annak megállapítására, melyik állat a közönség kedvence. A verseny az egyik közösségi oldalon zajlott, a több mint ezer voks közül a legtöbbet a három szibériai tigriskölyök, Irina, Anja és Yuri kapta – tette közzé a végeredményt honlapján a Nyíregyházi Állatpark hétfőn.

A megmérettetés többfordulós volt, az első körben a játékosok bármely apróságra szavazhattak, majd a második körben pedig csak az első ötben végzett állatokra. A játékban részt vevők öt héten keresztül voksolhattak kedvencükre, a szavazatok csaknem felét a szibériai tigrisek kapták, a második helyen (21 százalék) az ország első borneói orangutánja, míg harmadik helyen (11 százalék) a fehér farkasok végeztek. A negyedik legnépszerűbbek (10-10 százalék) az afrikai leopárdok a gyűrűsfarkú makik voltak.

Érdekesség, hogy a hármas ikrek anyja, a kilencéves Pamír teljes nyugalomban, a látogatók előtt hozta világra kicsinyeit, cseperedésüket pedig születésük óta nyomon követhette a közönség.


Szóljon hozzá

Név (kötelező)

Weboldal