Negyedmilliárdos gyertyagyár-fejlesztés Sopronban

0
Negyedmilliárdos gyertyagyár-fejlesztés Sopronban

Mintegy negyedmilliárd forintból fejleszti a városban működő gyárát a GALA Kerzen Hungaria Kft. – derül ki a soproni közgyűlés által csütörtökön jóváhagyott előterjesztések egyikéből.

hands and candleA városrész-szabályozási terv módosítása szerint a cég öntött gyertyákat készítő üzemet létesítene telephelyén, az 1900 négyzetméteres csarnokban körülbelül hetven új álláshelyet hozva létre. A tervek szerint az idén novemberben befejeződő fejlesztés eredményeként évi ötmillió euróval növekszik a társaság árbevétele.
Az előterjesztés emlékeztet arra is: a cég Sopronban “nemzetközi értelemben is jelentős ipari üzemet működtet”, amelyet korábban is több alkalommal fejlesztett, és a jövőben is jelentős beruházásokat kíván itt végrehajtani.
A GALA Kerzen Kft. honlapján az olvasható: a társaság 1997-ben Sopronban kezdte meg működését. Fő profilja a temetői- és teamécses, valamint kézi öntésű rusztikus gyertyák gyártása. Emellett klasszikus hengergyertyák, golyógyertyák, asztali és dinnergyertyák, illatgyertyák, tortagyertyák, gyertyatartók és kiegészítő kellékek előállítása.


Szóljon hozzá

Név (kötelező)

Weboldal