Meríts a Dunából! – ha szomjazod a tudást

0
Meríts a Dunából! – ha szomjazod a tudást

Megint eljött a Gyereknap, hát játsszunk a Dunával! Várunk 10 és 16 óra között a margitszigeti Holdudvarban. A program során játékos keretek között ismerkedhetsz a Dunával, legyél akár ünnepelt, azaz gyermek, vagy felnőtt korú érdeklődő.

gyereknap-logoA program elsősorban írni-olvasni tudó, alsó tagozatos gyerekeknek ajánlott, de kisebb korosztálynak is élménydús. A Margitsziget több pontján megvalósuló vetélkedőnk érdekes, tudományos, mégis játékos formában szeretné közelebb hozni az érdeklődőket a folyóhoz. A helyszínek mindegyikét a sziget déli részén alakítjuk ki, ahol az érdeklődő gyerekek(és szüleik) különböző feladatok során ismerhetik meg jobban a Dunát. A tavaly nagy sikert aratott játékok: a Duna-part “mentális térképe”, látványos hidrológiai kísérletek és vízipisztolyokkal árvíz szimuláció mellett lehetőség lesz több új játék kipróbálására is, amiket a Meríts a Dunából! vadonatúj “Játéktárából” hozunk nektek!

A játék a Holdudvarból indul és ott ér véget. Szüleiddel, nagyszüleiddel, bringáddal, kutyáddal és bárkival, aki még csatlakozik hozzád három állomáson kell végigmenned, amely során a Duna és környezetének páratlan természeti és társadalmi világával ismerkedhetsz meg. A startnál kapott feladatlap az állomások rövid leírásán kívül 3-3 db kérdést tartalmaz, amelyek megválaszolásához az adott állomáson kapsz majd segítséget. Helyes válaszért cserébe pecsétet kapsz, és így összesen 9 db pecsétet gyűjthetsz össze. A célban klasszikus Dunás finomság vár, és ha megadod elérhetőséged, dunai hajóutat nyerhetsz sorsolásunkon. A kvízjáték mellett a Holdudvarban újrahasznosított tárgyakból kézműves foglalkozásokon vehetsz részt, továbbá 11:00-kor és 14:00-kor Jaskó Bálint – akinek bemutatkozóját lejjebb olvashatod – egyszemélyes interaktív színházi előadását láthatod a vízcseppről.

gyereknap

Jaskó Bálint hat éve színészként dolgozik a KOMA csapatában, több gyerekeknek szóló színházi és színházi nevelési projektben vett részt.
“Az érdekel, hogy hogyan lehet a srácokkal a színház eszközeivel egy világot létrehozni, aztán egy pillanat alatt elugrani egy másikba.

A Dunához rengeteg élmény köt. Az első evezések, az első borulás kajakkal, vagy amikor először sikerült ötöt pattannia a kacsakőnek. Vagy az első csók… Mindennap átmegyek rajta és csak nézem és nézem, hogy ott benne mi minden van!

Honnan jön az a vízcsepp ami épp az orromra hull a parton ücsörögve, lehet, hogy már századszor hullt vissza a Dunába? És az a kő, amit elhajítok a Rómain honnan jött? Mondjuk ki, hogy ezer mese van benne, amivel mindenki szívesen játszik. Meg nem csak mese, kőkemény drámákkal is tele van a víz! A kérdés már csak az, hogy lehet-e olyat játszani, hogy még sokáig itt folyjon közöttünk?! Az előadásban a víz alá merülünk, hogy onnan ki-ki jőve hol ezer évvel korábbi partokon ücsörögjünk, hol pedig a tűzijáték tükröződését nézzük a vízen. A kérdést, pedig bármikor feltehetjük, hogy: Mi van a Dunában?”


Szóljon hozzá

Név (kötelező)

Weboldal