Majdnem ötszáz gyermekrajz készült a vakvezető kutyák világnapjára

0
Majdnem ötszáz gyermekrajz készült a vakvezető kutyák világnapjára

Összesen 470 rajzot küldtek be óvodás és iskolás korú gyerekek az ország számos pontjáról a vakvezető kutyák világnapja alkalmából a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola februári felhívására. A két legjobb pályamunkából készült óriásplakátot Budapesten, a Kossuth téri metrómegállóban helyezték ki és avatták fel pénteken.

vakvezető kutyaÁprilis 27. a vakvezető kutyák világnapja, ezt idén a két győztes pályamunkából készült, a Kossuth téri metrómegállóban kihelyezett óriásplakát felavatásával ünnepelték meg közösen a gyerekek és az kutyaiskola munkatársai – tájékoztatták az eseményről a szervezők az MTI-t.     A Tervezz plakátot a vakvezető kutyákról című pályázaton arra kérték az 5 és 14 év közötti gyerekeket, hogy rajzukkal mutassák meg a vakvezető kutyákkal való viselkedés legfontosabb szabályait.

A legtöbb közönségszavazatot szerzett plakáttervet Molnár Cintia Rebeka kisnánai diák készítette, a szakmai zsűri pedig Popovics Johanna gyáli óvodás rajzát választotta a másik győztesnek. A legeredetibbnek a Lásd meg őket! szlogent találta a zsűri, ezt Palkó-Lappints Áron budapesti diák vetette papírra.     A két rajz péntektől óriásplakátként hívja fel a figyelmet a vakvezető kutyák ügyére.     A személyes ajándékokon felül a két nyertes iskolája és óvodája találkozhat majd az alapítvány munkatársaival és élőben próbálhatják ki, hogyan dolgozik egy vakvezető kutya.

A vakvezető kutyák világnapjának ötlete Nagy-Britanniából származik, a Vakvezető Kutyakiképző Iskolák Világszövetsége rendezte meg először 1994-ben. Azóta minden évben világszerte megemlékeznek a segítő kutyák munkájáról.


Szóljon hozzá

Név (kötelező)

Weboldal