GTA 5 – Grand Theft Auto V

0
GTA 5 – Grand Theft Auto V

A Grand Theft Auto V (rövidítve GTA V vagy GTA 5) egy készülő videojáték, mely 2013 szeptember 17-én fog megjelenni PlayStation 3 és Xbox 360 konzolokra, a sorozat legújabb tagjaként.

GTA 5 - Grand Theft Auto VA játék színhelye a fiktív San Andreas állambeli Los Santos városa, és az azt körülvevő vidék, melyek a modernkori Los Angeles-en és más dél-kaliforniai területeken alapulnak. Los Santos korábbi verzója a sorozat egy korábbi részében a Grand Theft Auto: San Andreas-ban is szerepelt két másik város mellett. A fejlesztők szerint a Grand Theft Auto V lesz az eddigi legnagyobb nyílt világú játékuk. A játék központjában a pénz fog állni, erre utal a logóban látható római ötös számjegy is, mely bankjegy stílusú megjelenést kapott. A 2011. október 25-i bejelentést követően, a játék első, bemutatkozó előzetesét 2011. november 5-én mutatták be.

Főszereplők és Történet

A GTA V-ben 3 játszható főszereplő lesz, Michael, Trevor és Franklin. Michael egy visszavonult profi bankrabló, aki miután az FBI megfigyelését indított ellene, később visszatért a bűnözéshez. Trevor egy laza ágyú ebben a történetben, hosszú ideje barátok Michaellel, aki egy forrófejű pszichopata. Végül Franklin, egy komor fekete srác, akinek sok tapasztalata van a volán mellett eltöltött időkből, de az igazi kaland akkor kezdődik mikor találkozik Michaellel.

GTA 5 - Grand Theft Auto V

Járművek

A GTA V-ben számos jármű kapott helyet, beleértve a repülő gépeket, helikoptereket, karibi autókat, haszon járműveket, vészhelyzeti szolgálati autókat, motorkerékpárokat, és jet-skiket. Megerősítették, hogy a játékosok képesek lesznek szabadon repülő géppel repülni, ez a GTA IV kisebb mérete miatt nehézkes volt, ám a GTA V jóval nagyobb lesz mint elődje.

Többjátékos Mód

A Multiplayer szükségességének helyzete hasonló a Max Payne 3-méhoz. Az új Social Club alkalmasságát bizonyítja a Max Payne 3, s majd a GTA V-is. A GTA V játékosai saját csoportokat alkothatnak barátjaikkal, vagy csatlakozhatnak egyhez. A játékos tagja lehet egyszerre akár 5 csoportnak, a feladatok elvégzésért a tagok tapasztalati pontokat szerezhetnek. 2012 végén a Rockstar ezt nyilatkozta: ” finomítottunk a Multiplayer nyitott világán és valami igazán különlegeset kaptunk”, a legnagyobb hangsúly jelenleg a GTA V fejlesztésén van.


Szóljon hozzá

Név (kötelező)

Weboldal