Emléknap – Kövér: a kommunizmus az ember és az emberiség elleni bűn

0
Emléknap – Kövér: a kommunizmus az ember és az emberiség elleni bűn

A kommunizmus az ember és az emberiség elleni bűn volt maga, a magyaroknak pedig jó okuk van ezt nem elfelejteni – jelentette ki Kövér László a kommunista diktatúra áldozatainak emlékére emelt szobor avatóünnepségén kedden Nyíregyházán.

Az Országgyűlés elnöke az egykori állampárt, az MSZMP volt székházában elmondott beszédében hangsúlyozta: az emberiség elleni bűnök nem akkor teljesednek be, amikor elkövetik őket, hanem akkor, amikor megfeledkeznek róluk.
“Azért avatjuk fel Nyíregyházán ezt az emlékművet és tettük emléknappá február 25-ét, mert nem akarjuk elfeledni az áldozathozatalt, nem akarjuk, hogy a jövő magyar nemzedékei is kárvallottjai legyenek a kommunizmus történelmi örökségének” – fogalmazott Kövér László.
Hozzátette: a magyaroknak jó okunk van nem elfelejteni a kommunizmust, mert annak nyomasztó gazdasági, politikai és lelki örökségének terhét a mai és a következő nemzedékek is kénytelenek viselni mindaddig, amíg ezt a “sorvasztó örökséget” közös erővel nem sikerül végleg felszámolni.


Szóljon hozzá

Név (kötelező)

Weboldal