Édes adomány a debreceni állatkertnek

0
Édes adomány a debreceni állatkertnek

Több mint egymillió forint értékű lefoglalt csokoládét adományozott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a debreceni állatkertnek. Az édességeket hétfőn, az átadást követően meg is kóstolták a gibbonok.

majom-csokiAz ajándék átadásakor Suller György Attila őrnagy, vám- és jövedéki szóvivő elmondta: két korábbi akcióban lefoglalt, lejárt szavatossági idejű, vagyis emberi fogyasztásra már nem alkalmas csokoládét adományoztak az állatkertnek.
A csokoládészeleteket a gibbonok házában adták át a hivatal munkatársai az intézmény képviselőinek. A csokoládéból kóstolót kaptak a debreceni állatkert lakói. A látványetetés közben Nagy Sándor Tibor, a Nagyerdei Kultúrpark ügyvezető igazgatója közölte, hogy a gondozott állatok ellátásához jól jön minden adomány.
A debreceni állatkertben több olyan faj is él, amelynek etetéséhez – különösen a téli, több energiát igénylő időszakban – ez az édesség is jól felhasználható. Kapnak belőle a tamarinok, a gibbonok, a mosómedvék, a lajhár és az örvös medve is – mondta Nagy Sándor Tibor.

A több mint 60 ezer darab csokoládészeletet a következő hónapokban fokozatosan, más takarmányfélékkel vegyítve adják majd oda az állatoknak – tette hozzá.

csoki-majom


Szóljon hozzá

Név (kötelező)

Weboldal