A Bezos expedíció felszínre hozta az Apollo F-1 motorját

0
A Bezos expedíció felszínre hozta az Apollo F-1 motorját

Jeff Bezos: az expedíció sikeres volt, az F-1 rakéta motorokat, melyeket az Apollo küldetés során használták, felszínre hoztuk az Atlanti-óceán mélyéről. A képen az F-1 hajtómű látható a hajó fedélzetén, melyen a Bezos csapat dolgozott több hétig, hogy kipofozzák ezt a hatalmas űrbéli emléket.

Apollo F-1 motorBezos jegyzetei:
Micsoda hihetetlen kaland. A fedélzeten vagyunk három heti munka után, mely három mérfölddel a tenger felszíne alatt zajlott. Sok mindent találtunk. Egy vízalatti csodavilág, az F-1 motorok kertjében, mely az Apollo program történetét meséli. Nagyon sok szép darabot lefényképeztünk és a felszínre hoztunk sok kiváló darabot. Minden darab, sok ezer mérnök munkáját idézi fel, akik együtt dolgoztak a cél érdekében.
A felújításhoz alkalmazott technológia a maga módján, olyan túlvilági mint az Apollo program technológiája volt. A távirányítású gépek borzalmas mélységben dolgoztak, az adatok optikai kábelen mozogtak és az elektromos vezetékekbe több mint 4000 volt feszültség kellett. A csapatunknak gyakran volt olyan érzése mintha a holdi küldetésekben lennénk, a súlytalanság, a sötét horizont, a szürke és színtelen óceán fenekén. Csak a mélytengeri halak törték meg néha az illúziót.
Szeretnék köszönetet mondani a NASA-nak, nagyon udvariasak és segítőkészek voltak, minden közreműködés a NASA-tól ésszerű és lenyűgöző volt. Örülünk, hogy egy pár darabot sikerült hazajuttatni az F-1-ből.

Fotó/Forrás: io9.com


Szóljon hozzá

Név (kötelező)

Weboldal